Kantoorlocaties:

Door de jaren heen is Van den Herik Speciaal Transport meerdere malen verhuisd.

Amsterdam

Gerard van den Herik is zijn bedrijf begonnen in het souterrain bij zijn broer Piet van den Herik aan de Sarphatikade Amsterdam. Hij woonde op dat moment zelf nog in de Kerkstraat, zodat hij zijn vrachtwagen nog kwijt kon bij de oude Amstelbrouwerij aan de Nassaukade. Hier werd kantoor gehouden van begin 1988 tot de zomer van 1989, maar al snel werd deze locatie te klein.

Utrecht

De volgende locatie werd de Winthonlaan in Utrecht waar men zich van eind 1989 tot 1991 vestigde.  Op dit adres was het toenmalige bedrijf van koelvervoerder Frans van Seumeren gevestigd, niet te verwarren met het SKB (van Seumeren Kraan Bedrijf). Er was een redelijke plaats om te parkeren aan het kanaal en men kon gebruik maken van een kleine maar doeltreffende kantoorruimte achter op het terrein. Een bijzondere samenwerking met de heer R. (Rudy) van Seumeren ontstond, waarmee hij aan de basis stond van de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Rudy van Seumeren, oud-eigenaar van VST (van Seumeren Transport) uit Uithoorn verzorgde vanaf dat moment voor Van den Herik Transport de planning en in het begin de opdrachten. Later groeide de opdrachten uit tot wederzijds partnership vanuit beide bedrijven.

Naarden

Toen ook de locatie in Utrecht te klein werd ging men op zoek naar een nieuw onderkomen in de omgeving van Utrecht. Belangrijk bleven goede faciliteiten voor kantoor, parkeren en een garage. Uiteindelijk vond goede bekende van Gerard Jan van den Herik, vastgoedman Theo Pranger (directeur-eigenaar van makelaarskantoor Statement te Utrecht) een nieuw pand aan de Energiestraat te Naarden. Met medewerking van broer Piet en vader Van den Herik werd tot aankoop overgegaan. Het nieuwe pand had aan de achterkant voldoende parkeerterrein om daar de module trailers om te bouwen alsmede voldoende ruimte voor  op- en overslag. Deze locatie is ook na de verkoop van de vaste activa, nog altijd in het bezit van Van den Herik en is door de jaren heen regelmatig verhuurd aan derden.

Weesp

Sinds een aantal jaren runt Gerard Jan van den Herik het transport bedrijf vanuit zijn eigen landgoed aan de Dammerweg in Weesp. Hier is een ruime garage aanwezig waar een aantal pronkstukken uit zijn collectie staan. Geinteresseerden zijn van harte welkom een afspraak te maken en met hem van gedachten te wisselen over mogelijke speciale transport opdrachten.

Adam Sarphatikade 8 '88

Amsterdam Sarphatikade 8 - 1988